200 г печурки
1 стрък розмарин
400 г картофи (лесно разваряващ се сорт)
2 бр. яйца
1 с.л. брашно
индийско орехче по желание
3-4 с.л. зехтин
сол
черен пипер
Гъбите се почистват с грапава кърпа и се нарязват на много тънки шайби. В тиган се загрява зехтинът с клонката розмарин, слагат се гъбите и се посолява. Запържва се много кратко, гъбите не трябва да се смалят. Свалят се от огъня и се оставят да изстинат. Картофите се сваряват с кората, обелват се и се намачкват. Оставят се да се поохладят. Добавят се яйцата, черен пипер, сол, брашното и индийското орехче, и се разбърква на гладка смес. От гъбите се маха розмаринът и те се добавят към картофеното тесто. С голяма лъжица се гребва от сместа и се слага в тиган със съвсем малко мазнина, сплесква се, покрива се с фолио и се пече около 3 минути от всяка страна. Сервират се топли, с прясна салата и сос по желание.