Картофени кюфтенца с праз
16 Април 2013
14563
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Празът се почиства, нарязва се на ситно и се задушава в малко вода и олио. Картофите се обелват, настъргват на ренде и се сваряват в млякото със сол на вкус, след което се смачкват с вилица. Смесват се със задушения праз, прибавят се 2 с.л. галета, 1 бр. яйце, настърганото сирене, смлян черен пипер, нарязан на ситно магданоз и сол. Сместа се омесва и от нея се правят топчета, които се овалват в брашно, панират се с разбитото яйце и галетата и се пържат в много сгорещена мазнина до златисто.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари