Картофени кюфтета по манастирски
20 Октомври 2014
25267
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Основна смес:
600 гр. варени картофи
150 гр. пълномаслено сирене
100 гр. пресни печурки
по желание перца пресен лук. парченца маслини, чесън на прах, шарена сол
За паниране:
2 яйца
при необходимост - галета или царевично брашно
Първо сварете картофите. След това ги настържете на едрата страна на рендето. Оставете ги да изстинат. В друг съд настържете сиренето и гъбите. Всички съставки се смесват заедно, по желание в получената смес може да се добавят нарязани пера пресен лук, парченца маслини, гъби или друга подправка. Посолете сместа със сол и Вегета и оформете на кюфтета. От тази смес излизат около 10 големи кюфтета. Потопете ги в разбити яйца и галета или царевично брашно. Изпържете кюфтетата в добре загрято олио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари