Картофени кюфтета с кашкавал и гъбено сосче-Мозък стават!
9 Март 2021
3733
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Състав:
- картофи - 1-2 кг
- лук - 1 бр.
- яйца - 4 бр.
- брашно - 2-3 с.л.
- смлени бисквити - 2 с.л.
- растително масло
- кашкавал - 100 г
- сол, смлян черен пипер - на вкус
Начин на готвене:
- Измийте картофите, обелете и сварете в подсолена вода. Измийте лука, обелете и нарежете на малки кубчета.
- Настържете кашкавал и картофи на средно ренде, добавете лук, 2 яйца.
- Добавете сол, черен пипер и разбъркайте добре.
- В отделна купа разбийте 2 яйца. От картофената смес оформете кюфтета и ги поръсете с брашно, оваляйте ги в яйца и галета и запържете в растително масло.
- Сервирайте с гъбен сос или сос от заквасена сметана:
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари