Картофени понички със сирене
26 Август 2013
89800
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелените и едро нарязани картофи се заливат с малко подсолена вода и се сваряват. Водата се излива, а картофите се стриват с вилица, докато са още топли. Пюрето се смесва с кравето масло, сметаната, нарязания едро магданоз, малко сол и ким. Олиото се загрява в дълбок съд. Със супена лъжица, натопена в олоо, се гребва от пюрето и се пускат топчета в горещата мазнина, които се пържат до златисто оцветяване. Изваждат се с решетеста лъжица и се слагат в затоплена чиния, поръсват се с настърган кашкавал или и се поднасят топли, със сезонна салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари