5 - 6 картофа
100 гр. кашкавал
2 яйца
2 с.л. царевично брашно
100 - 150 гр. галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Сварете картофите, без да ги белите, след това охладете. Обелете ги и настържете, добавете едното яйце, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте всичко добре.
Прибавете царевичното брашно при картофите и замесете меко и еластично тесто.
Нарежете кашкавала на парчета, другото яйце разбийте с малко сол в купа.
От картофеното тесто оформете плоски питки, в средата на всяка поставете по парче кашкавал и придайте желаната форма.
Потопете в разбитото яйце, след това оваляйте в галета (може да повторите процедурата още 2 - 3 пъти, за да се получи по-плътна коричка) и изпържете в нагорещеното олио до златисто от всички страни.
Поднесете с любим сос.