Картофени пурички във фурната или на тиган-Децата винаги искат допълнително
15 Февруари 2021
11065
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Състав:
- Картофи - 750 г
- Царевично нишесте - 110 г
- Сол, черен пипер, мащерка, магданоз - на вкус
- 100 г сирене чедър
- Масло - 30 мл
- Червена чушка - 2 г
- 1 литър вода
Рецепта:
Обелете картофите, нарежете на парчета и сварете до готовност.
Картофено пюре, добавете подправки, билки, настърган кашкавал. Разбъркайте.
Добавете нишесте и замесете тесто.
Ние оформяме от тесто следните "колбаси":
Разстелете във форма, покрита с пергамент и намажете картофеното тесто с олио + червена чушка.
Поставете в предварително загрята фурна до 180 ° за 30-35 минути.
Ако желаете, можете да изпържите такива "пръсти" в тиган в много масло.
Но във фурната и двамата са по-здравословни и вкусни!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари