Картофени хрупки: страшно мезенце за бира от продукти, които винаги са ни под ръка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофени хрупки: страшно мезенце за бира от продукти, които винаги са ни под ръка
Картофени хрупки: страшно мезенце за бира от продукти, които винаги са ни под ръка
16116
Картофени хрупки: страшно мезенце за бира от продукти, които винаги са ни под ръка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Да си признаем, бирата не минава без мезе. Картофеният чипс е вкусен, но всички знаем колко е вреден той. Дори и първоначално  да са го произвеждали от истински картофи  , сега производителите изполват сухи смеси и хиляди добавки. Ето защо е много по-добре, по-евтино и по-полезно да си направите вкусния снак сами!

Тази рецепта е особено подходяща, ако вкъщи са ви останали сварени картофи или пюре . За по-интересен вкус, експериментирайте с подправки, можете да добавите и  малко настъргано сирене  (като например Гауда или Пармезан), зеленчуци, пържен лук или други вкусни нотки в тестото.

картофени хрупки

Лесни картофени хрупки

Продукти

6 картофа 

1 чаша брашно

1 яйце

2 ч.л. сол

олио на вкус

 

Приготвяне

  1. Сварете картофите в подсолена вода.
Отцедете водата, обелете, охладете. Смелете картофите на месомелачка с приставка с малки дупки.Картофени хрупки
  • Отделете белтъка от жълтъка и разбийте на пяна. Добавете към картофите заедно с жълтъка, брашното и солта. Омесете тесто.картофено тесто
  • Разточете тестото на слой с дебелина около 3-4 мм. Нарежете на ленти с широчина 3 см и дължина 15 см.картофено тесто хрупки
  • Загрейте олиото. Разрежете всяка лента по дължина, без да прерязвате ръбовете. Завъртете единия край навътре и го подпъхнете. Веднага пуснете готовите хрупки в олиото, изпържете и от двете страни, докато станат златисто-кафяви. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете върху салфетки.лесни картофени хрупкипържени хрупкиКартофено предястие
  • По желание можете да добавите към тестото подправки на вкус, а също и да поднесете с любимия си сос - лют, барбекю, млечен...

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft