Да си признаем, бирата не минава без мезе. Картофеният чипс е вкусен, но всички знаем колко е вреден той. Дори и първоначално да са го произвеждали от истински картофи , сега производителите изполват сухи смеси и хиляди добавки. Ето защо е много по-добре, по-евтино и по-полезно да си направите вкусния снак сами!
Тази рецепта е особено подходяща, ако вкъщи са ви останали сварени картофи или пюре . За по-интересен вкус, експериментирайте с подправки, можете да добавите и малко настъргано сирене (като например Гауда или Пармезан), зеленчуци, пържен лук или други вкусни нотки в тестото.
Лесни картофени хрупки
Продукти
6 картофа
1 чаша брашно
1 яйце
2 ч.л. сол
олио на вкус
Приготвяне
- Сварете картофите в подсолена вода.
По желание можете да добавите към тестото подправки на вкус, а също и да поднесете с любимия си сос - лют, барбекю, млечен...