Картофени шницели с гъби

вход през zajenata.bg
Картофени шницели с гъби
admin
Добавена от: admin
21734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г печурки
1 стрък розмарин
400 г картофи (лесно разваряващ се сорт)
2 бр. яйца
1 с.л. брашно
индийско орехче по желание
3-4 с.л. зехтин
сол
черен пипер

Гъбите се почистват с грапава кърпа и се нарязват на много тънки шайби. В тиган се загрява зехтина с клонката розмарин, слагат се гъбите и се посолява. Запържва се много кратко, гъбите не трябва да се смалят. Сваля се от огъня и се слага да изстине. Картофите се сваряват с кората, обелват се и се намачкват. Оставят се да се поохладят. Добавят се яйцата, черен пипер, сол, брашното и индийското орехче, и се разбърква на гладка маса. От гъбите се маха розмарина и се добавят към картофеното тесто. В тиган със съвсем малко мазнина се капва с голяма лъжица от сместа, сплесква се, покрива се с фолио и се пече около 3 минути от всяка страна. Сервират се топли, със салата например, с кисел дресинг.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft