Картофите са много универсален продукт, който е обичан и използван от домакините по целия свят. Следователно, рецепти с него не се броят. Разбира се, в съвременния ритъм на живота, не всеки има време да приготвя някои чуждестранни удоволствия, но ние ще се опитаме да разнообразим дневното меню с едно много близко италианско ястие.
Картофени "бомбички", пълнени с кашкавал и шунка. В оригиналната рецепта се препоръчва да използвате моцарела, пармезан и прошуто, но ви предлагаме по-достъпна опция за вечеря
съставки
картофи 5 броя
Яйце 1 брой
шунка 200 g
кашкавал100 g
Слънчогледово масло на вкус
майонеза на вкус
масло 20 g
сол на вкус
Черен пипер на вкус
галета на вкус
подготовка
Сварете картофите, охладете ги и разцепете, добавете масло и направете на пюре. Разбийте в яйцето, добавете сол и черен пипер. Разбъркайте съставките, докато се образува хомогенна картофена маса.
Изсипете галетата в широк контейнер. Използвайки мокри ръце, образувайте картофени кейкове, направете кладенец в центъра и поставете около 1 чаена лъжичка пълнеж. Оформете топката от тортила и я оваляйте в галетата. Запържете картофените кюфтенца в тиган с голямо количество загрято слънчогледово олио до златист цвят.
Препоръчваме да ги поставите на хартиени кърпи, за да се освободите от излишните мазнини след като ги изпържите. Сервирайте с пресни зеленчуци и любимия си сос.