Картофено пюре с лук по ирландски
6 Март 2012
17618
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. картофи
1 вр. пресен лук
125 ml прясно мляко
125 гр. масло
Черен пипер
Сол
Картофите се сваряват, но без да се разваряват и се оставят добре да се изцедят. Слагат се във фурна на 60 - 70°С да се поизсушат. През това време лукът се нарязва на ситно и се вари няколко минути в мляко. Картофите се пюрират, дкото сместа стане хомогенна. Добавя се лукът, овкусява се и се разбърква добре. Сервира се с бучка масло върху всяка порция.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари