Картофи ветрило с бекон или шунка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Картофи ветрило с бекон или шунка
Картофи ветрило с бекон или шунка
admin
Добавена от: admin
160017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

няколко по-големи картофа (според броя на порциите)

бекон (около 50-60 гр), сирене чедър (може и кашкавал)

лук

3 супени лъжици зехтин

сол и черен пипер на вкус

магданоз за украса

масло

Обелете, измийте и нарежете картофите на тънки кръгчета с дебелина около 3-4 мм, като ножът не бива да стига до основата на картофа, около 3/4. Нарежете на тънки парчета бекона, лука и маслото и ги сложете между отделните резени на всеки картоф, както е показано на снимката. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Ако искате, може също да добавите малко зехтин.

Печете в продължение на 45 минути на 220 градуса, след това покрийте с алуминиево фолио и печете още 15 минути или докато картофите са готови. Извадете ги, поръсете с настърган чедър или кашкавал и запечете до златисто за 2-3 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft