Картофи в гърне с праз и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Картофи в гърне с праз и бекон
Картофи в гърне с праз и бекон
admin
Добавена от: admin
21117
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.5 кг. картофи
1 стрък праз лук
4 глави лук
1 яйце
250 гр. пушен бекон
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 вр. магданоз
черен пипер
сол

Беконът се нарязва на кубчета и леко се запържва. Праз лукът се нарязва на шайби и се задушава леко, заедно с бекона. Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде и се изцеждат. Лукът също се настъргва и се добавя към картофите. Слагат се в глинен съд с капак, добавят се яйцето и беконът и се разбърква до хомогенизиране. Добавя се нарязаният на ситно магданоз, овкусява се и се слага да се задушава за 2 часа при 200°С. За получаване на хрупкава повърхност се отхлупва 15 - 20 мин. преди края на готвенето. Сервира се със свежа салата и чесън.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft