Картофи в сос от сирене
22 Декември 2011
16684
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг картофи
600 г печурки
200 г топено-пушено сирене
сол
черен пипер
2 с.л. олио
Време: 40 минути
Картофите (1 кг) се обелват и нарязват на парченца, гъбите (600 г) - също. Картофите се слагат в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, посоляват се и се сваряват. Гъбите се изпържват в горещо олио и се изваждат с решетъчна лъжица. Слагат се при картофите. Добавя се топено-пушеното сирене (200 г), накъсано на парчета и ястието се оставя да ври до пълното разтопяване на сиренето. Трябва да се получи еднороден бял сос. Подправя се с черен пипер.
Съвет: Това ястие обикновено се приготвя с рокфор, но е достатъчно вкусно и с българско топено-пушено сирене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари