Картофите са позната гарнитура. И точно заради това на човек често му омръзват. Но можете значително да разнообразите менюто си от картофи , като приготвите необичаен деликатес в комбинация с любимото си месо. Пръстите ще оближат всички членове на домакинството. Става дума за небезизвестните Картофи по сибирски - рецептата, която е идеална за зимата със своя аромат, питателност и наситен вкус:
Картофи по сибирски
Продукти:
картофи
месо по избор
лук
слънчогледово олио
черен пипер
сол
вода
Приготвяне:
В оригиналната рецепта се използва котел на открит огън. Но можете да готвите такива картофи у дома в дълбока тенджера или тиган.
Обелете картофите. По-добре е да изберете картофи с приблизително еднакъв размер, тъй като те ще бъдат приготвени цели.
Обелете лука и нарежете на полумесеци, внимателно ги стрийте с ръце.
Нарежете месото на едри кубчета.
Загрейте тигана на силен огън. Добавете слънчогледово олио. Запържете месото от всяка страна до златисто кафяво.
Сложете картофите при месото. Запържете ги на силен огън до златисто кафяво.
След като картофите се зачервят, добавете сол, черен пипер и лука. Налейте вода по краищата (около 250-300 мл). Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри, докато омекне. Средно 25-30 минути.
Сервирайте в голяма чиния, поръсете с пресни подправки.
Да ви е сладко!