Картофи с гъбена плънка
1 Февруари 2013
6244
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Избираме гладки, средно големи картофи. Измиваме ги добре с четка и ги сваряваме ги до полуготовност в подсолена вода заедно с кората. Цепваме картофите и издълбаваме, така че да се получи нещо като джоб. От дъното отрязваме малко капаче, така че да могат да стоят стабилно. Издълбаната вътрешност нарязваме на дребно. В малко масло задушаваме нарязаните на филии гъби, издълбаната картофена вътрешност, ориза и нарязания магданоз до готовност на ориза (добавяме няколко лъжици вода). Посоляваме и поръсваме с черен пипер. С тази плънка пълним картофите. Поръсваме ги с настърган кашкавал и ги подреждаме в намаслена тавичка. Заливаме с разтопено масло и малко топла вода и печем във фурната до златисто.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари