Картофките настъргвам, после обърквам и пека в тавичката - хем евтинко, хем стават мозък с тази препечена коричка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофките настъргвам, после обърквам и пека в тавичката - хем евтинко, хем стават мозък с тази препечена коричка!
Картофките настъргвам, после обърквам и пека в тавичката - хем евтинко, хем стават мозък с тази...
79149
Картофките настъргвам, после обърквам и пека в тавичката - хем евтинко, хем стават мозък с тази препечена коричка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофите са може би най-големите хамелеони в кулинарния свят - печени, пържени, варени, всякак са вкусни. Днес ви предлагаме една обикновена наглед, но много вкусна запеканка с настъргани картофи .

Прилича хем на голямо картофено кюфте , хем на картофки огретен . Хрупкавата зачервена коричка ще ви стане любима, а ето колко лесно се прави:

запеканка с настъргани картофи

Продукти:

Картофи -1 кг (обелени)
1 глава лук
3 яйца
2 скилидки чесън
1 ч.л.сол
черен пипер - на вкус
1-2 с.л.нишесте
40 мл олио

Приготвяне:

Обелете картофите, теглото на обелените картофи трябва да е 1 кг.

Настържете суровите и обелени картофи на едро ренде.

1 голяма глава лук настържете на фино ренде.

Намачкайте 2 скилидки чесън през преса и го добавете към картофите. Прибавете още лука, яйцата, 1 чаена лъжичка (непълна) сол, черен пипер на вкус. Не препоръчваме да се добавят други подправки, за да не се развали вкуса на картофите. Всичко омесете добре.

Добавете 1 супена лъжица нишесте и разбъркайте отново.

На дъното на тавичката изсипете 20 мл олио, разнесете го добре, изсипете отгоре картофената смес и налейте върху нея още 20 мл олио, така че картофите да станат златисти и хрупкави при печене.

Поставете ястието в предварително загрята фурна и печете на 200 градуса 60 минути.

По желание може да изстискате картофите и да добавите към тях 100 мл сметана, а лука може да запържите предварително до златисто-кафяво - по-вкусно става.

Сервирайте като гарнитура към месото или като отделно ястие.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft