Картофки в шуба от морска сол
22 Декември 2011
7838
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг дребни картофи
250 г морска сол
Картофите се измиват, без да се белят. Слагат се в тенджера и се покриват се вода. Слага се солта и се разбърква.
Варят се без капак, докато водата се изпари. Тенджерата се оставя на огъня, докато картофите се сбръчкат. Разклаща се от време на време с капак, за да не изгорят. Сервират се веднага в кърпа, защото затворени омекват отново.
Оригиналната рецепта е с морска вода, но тъй като може да е замърсена не е подходяща за готвене. Така приготвените картофки са чудесна гарнитура към червени и зелени лютиви сосове, риба на скара и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари