Едва дочаквам пресните картофи и копърът да станат, веднага я приготвям. Издаде ми я баба ми В следващите редове ще ви разкрием една уникална рецепта, по която всички вкъщи полудяха.
Продукти:
- 1 кг картофи
- 2 бр средно големи тиквички
- 3- 4 стръка копър
- 4- 5 скилидки чесън
- Яйца според броя на порциите
- Сол на вкус, мазнина по избор
Приготвяне:
Включваме фурната на 200 градуса
Пресните картофи само изтъркваме с телче или с нож, но не много старателно – ципата им е още твърде тънка, а ако я махнем съвсем, отнемаме от вкуса им.
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
Нарязваме тях и тиквичките на полумесеци.
Слагаме във фурната и печем докато картофите не омекнат малко. Можете да покриете с фолио, за да стане малко по- бързо и да добият задушен, а не печен вкус.
Междувременно наситняваме копъра. Скилидките чесън намачкваме първо, а после нарязваме на много ситно. Намачкването прави така, че той да отпусне целия си аромат.
Изваждаме тавата от фурната и омесваме копъра с чесъна с полуготовото ястие. Чукваме от горе яйцата според хората, на които ще сервираме.
Печем още малко до готовност на яйцата. А може, когато сервирате, и да натрошите сирене отгоре.