Картофите се сваряват и обелват. Нарязват се на филийки или полумесеци (като за пържене) с дебелина 0.5 см, посоляват се леко и се подреждат в намаслена тавичка.
В дълбок съд се задушават в малко мазнина нарязаните на дребно кромид лук, морков и зелената чушка. Добавя се каймата и се запържва до полуготовност.
Прибавят се пасираните, почистени от люспите домати и сместа се вари около 10-15 минути или до сгъстяването й като сос за спагети. Добавят се ситно нарязаният босилек, сол, черен пипер и кимион на вкус.
Тази смес се изсипва върху катофите. Запичат се за около 10 минути на умерена фурна, за да изври сосът. Минута преди да се извадят от фурната се поръсват с кашкавал.
Може да приготвите и следния вариант на ястието: първо запечете картофките или ги изпържете в мазнината, след което ги залейте с приготвения допълнително сос и ги поръсете с кашкавала!
Картофки на фурна със сос Болонезе
7 Ноември 2012
38275
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари