Картофки на фурна със сос Болонезе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Картофки на фурна със сос Болонезе
Картофки на фурна със сос Болонезе
admin
Добавена от: admin
38275
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. картофи
1 глава кромид лук
1 морков
1 зелена чушка
1 кг. домати
500 гр. кайма смес
сол на вкус
кимион на вкус
черен пипер на вкус
няколко стръка пресен босилек
3-4 с.л. мазнина
100 гр. настърган кашкавал

Картофите се сваряват и обелват. Нарязват се на филийки или полумесеци (като за пържене) с дебелина 0.5 см, посоляват се леко и се подреждат в намаслена тавичка.
В дълбок съд се задушават в малко мазнина нарязаните на дребно кромид лук, морков и зелената чушка. Добавя се каймата и се запържва до полуготовност.
Прибавят се пасираните, почистени от люспите домати и сместа се вари около 10-15 минути или до сгъстяването й като сос за спагети. Добавят се ситно нарязаният босилек, сол, черен пипер и кимион на вкус.
Тази смес се изсипва върху катофите. Запичат се за около 10 минути на умерена фурна, за да изври сосът. Минута преди да се извадят от фурната се поръсват с кашкавал.
Може да приготвите и следния вариант на ястието: първо запечете картофките или ги изпържете в мазнината, след което ги залейте с приготвения допълнително сос и ги поръсете с кашкавала! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft