Чак пък по кралски, ще кажете сигурно. Да, приготвени така, печените картофи наистина са кралско угощение.
Картофки по кралски
Продукти:
1 кг картофи
400 гр.месо /по избор/
1/2 глава лук
около 300-400 гр.кашкавал/сирене (може и от двете)
майонеза
горчица
масло
сол
Приготвяне:
За тази рецепта ви трябват около 1/2 кг месо по избор - пилешко, свинско, пуешко или говеждо (с последното винаги е най-вкусно).
Нарежете месото на филийки, начукайте леко през фолио и овкусете с майонеза или горчица. Сложете го в купа, запечатайте с фолио и го оставете в хладилника за час-два, за да се маринова. Това ще го направи много меко, крехко и сочно.
След като нужното време мине, вземете един килограм картофи. Нарежете ги на филийки. Нарежете и половин глава лук. След това настържете около 200 грама кашкавал.
Намажете съда за печене с растително масло, сложете част от картофите и ги поръсете със сол на вкус. След това отгоре сложете месцето, което вече се е мариновало. Отгоре може да разпределите лука и другата част от картофките. Отново може да ги поръсите със сол.
Най-отгоре добавете настъргания кашкавал. Сложете малко майонеза и пъхнете ястието във фурната за около час, при температура около 180-200 градуса.
Това е всичко!
Приятен апетит!