Карфиол пане
2 Декември 2013
22937
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Карфиолът се измива добре и се накъсва на розички. В голяма тенджера се слага да заври вода, след което се посолява и вътре се пуска карфиолът за 5 минути, колкото да поомекне. Отцежда се добре.
За панировката: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се объркват със 125 мл вода, виното, брашното, солта и индийското орехче. Получената гъста смес се оставя да престои 10-тина минути. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се смесват с жълтъчната смес.
Олиото се загрява дълбок тиган. Розичките карфиол се овалват добре в панировката, след което се пускат в мазнината и се пържат от всички страни до златисто. Отцеждат се върху домакинска хартия или салфетки от мазнината, след което се поднасят топли, с подходящ сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари