свинско - 1-1,2 кг (шарено месо от вратната част и част от рибицата)
парче сланина (от гърба)
2-3 големи глави кромид лук
1 чаена чаша червено вино
чубрица
смлян черен пипер
червен пипер
сол
Сланината се нарязва на дребно и се слага в тиган да се топи. Късчетата месо (нарязано на парченца с големина 2 х 2 см), се добавят към сланината. Не се налива вода. Месото пуска достатъчно сок, в който се задушават. Не се соли, за да не стане сухо месото. Подправя се с чубрицата и черния пипер.
След извирането на цялата течност и след лекото зачервяване на месото, се добавя нарязаният на полумесеци кромид и пърженето продължава до омекването на лука, като често се разбърква. Поръсва се червеният пипер, залива се с виното, посолява се и се оставя да покъкри на по-слаб огън 10-ина минути. Похлупва се с капак и се отстранява от котлона. Оставя се за малко да "отдъхне" и се сервира в затоплени чинии.
Отделно към кебапа се поднася в чинийка нарязан на полумесеци лук, претрит леко със сол и поръсен с няколко капки оцет.