Касата с Рикота и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Касата с Рикота и шоколад
Касата с Рикота и шоколад
admin
Добавена от: admin
11039
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За коричката:
1 1/2 чаши брашно (плюс още малко за разточването)
1/2 чаша кафява захар
3 яйца
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1/4 чаша прясно мляко

Плънка:
1500 гр. сирене Рикота (отцедено добре) - може и извара (от типа на Филаделфия)
1/2 чаша настърган шоколад
кората на 1 портокал
кората на 1 лимон
1/2 чаша захар
12 яйца
6 – 7 коктейлни череши, нарязани
няколко парченца озахарен лимон, нарязани на дребно (по желание)
 

Разбийте яйцата. Смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта и млякото, след това добавете разбитите яйца. Омесете гладко тесто от продуктите. Разточете го и покрийте дъното на приготвената форма. По желание подгънете нагоре ръбчетата на тестото. Използвайте останалото тесто, за да оформите ивици, които да кръстосате върху плънката (по желание).
Оставете настрана или в хладилник, докато приготвяте плънката.
За плънката: смесете всички съставки за плънката в купата на миксера, като накрая прибавите черешите и озахарения лимон. Излейте плънката в покритата с тестото форма и изпечете на слаба фурна (150-160 градуса) за около 1 час. Проверете готовността с нож – трябва да излезе чист.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft