За коричката:
1 1/2 чаши брашно (плюс още малко за разточването)
1/2 чаша кафява захар
3 яйца
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1/4 чаша прясно мляко
Плънка:
1500 гр. сирене Рикота (отцедено добре) - може и извара (от типа на Филаделфия)
1/2 чаша настърган шоколад
кората на 1 портокал
кората на 1 лимон
1/2 чаша захар
12 яйца
6 – 7 коктейлни череши, нарязани
няколко парченца озахарен лимон, нарязани на дребно (по желание)
Разбийте яйцата. Смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта и млякото, след това добавете разбитите яйца. Омесете гладко тесто от продуктите. Разточете го и покрийте дъното на приготвената форма. По желание подгънете нагоре ръбчетата на тестото. Използвайте останалото тесто, за да оформите ивици, които да кръстосате върху плънката (по желание).
Оставете настрана или в хладилник, докато приготвяте плънката.
За плънката: смесете всички съставки за плънката в купата на миксера, като накрая прибавите черешите и озахарения лимон. Излейте плънката в покритата с тестото форма и изпечете на слаба фурна (150-160 градуса) за около 1 час. Проверете готовността с нож – трябва да излезе чист.