Сигурно и вие сте ги правили с мама или баба, когато сте били деца. Навремето рецептата за тези маслени таралежчета присъстваше задължително във всеки кулинарен тефтер.
Сладки Таралежки
Продукти:
100 г пудра захар
200 г масло или маргарин
300 г обикновено брашно
1 яйце
1 опаковка ванилова захар
За украса:
150 гр. шоколад
1 супена лъжица масло
Настърган кокос
Приготвяне:
Пресейте брашното със захарта.
Добавете останалите съставки и омесете гладко тесто.
Приберете го в хладилника за около 15 минути.
След това оформете от него малки таралежчета.
Поставят се в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се на 170 градуса около 10-13 минути.
.
Пригответе глазура от шоколада и маслото - разтопете шоколада на водна баня и прибавете вътре мекото масло. Разбъркайте, докато сместа стане напълно гладка.
Намажете тялото на таралежите с шоколад с помощта на четка.
След това поръсете всеки таралеж в кокос.
Благодарение на това върху шоколадовия слой ще се получат малки бодлички от кокоса.
Оформете очичките с шоколад с тънка четка.
По същия начин оформете и муцуната.
Сега просто подредете сладките една до друга в купа.
Готово.
Добър апетит!