Убедени сме, че рецептата за този чуден френски крем не само ще се превърне във ваша и на семейството ви любима, а и ще я запишете на видно място в тефтерите си.
Докато се разтапя в устата ви, този десерт ще погали нежно всичките ви сетива.
Казано с други думи, просто няма начин да не ви хареса. Освен всичко друго, този невероятен десерт се приготвя изключително лесно и не отнема много време.
Това също е от огромна важност за съвременната жена, която се разкъсва между множеството служебни и лични задължения.
Кремът наистина става много пухкав, ароматен и нежно галещ сетивата.
Ако вече си представяте как се топи в устата ви, набавете си необходимите продукти и се захващайте с приготвянето му.
Ето какво ви е необходимо за този вкусен френски крем:
4 с.л.
400 мл. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
Първото, което е нужно да направите, е да разбъркате нишестето с половината от захарта. След това добавете към тях предварително разбитите яйца и разбъркайте много хубаво. Целта е да не остане нито една буца. Останалата част от захарта се добавя към прясното мляко. Сложете двата продукта в подходящ съд и след това на котлона.
Когато млякото кипне, вземете черпак и сипвайте от него по малко към сместа с нишестето, яйцата и захарта. Добавянето на млякото трябва да става при непрекъснато бъркане и на тънка струйка, за да не се пресекат яйцата.
След това върнете цялата смес обратно в съда на котлона, намалете на най-ниската мощност и оставете да покъкри, докато се сгъсти, като отново бъркате постоянно. Разлейте крема в подходящи купички или чашки и го оставете да се охлади. Най-вкусен ще е, ако го оставите поне за няколко часа в хладилника, за да се охлади добре.