Като бях на гости на майка във Франция ме научи на този типично техен десерт, обикнах го от първата лъжичка,а колко е лесен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като бях на гости на майка във Франция ме научи на този типично техен десерт, обикнах го от първата лъжичка,а колко е лесен
Като бях на гости на майка във Франция ме научи на този типично техен десерт, обикнах го от...
37433
Като бях на гости на майка във Франция ме научи на този типично техен десерт, обикнах го от първата лъжичка,а колко е лесен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Убедени сме, че рецептата за този чуден френски крем не само ще се превърне във ваша и на семейството ви любима, а и ще я запишете на видно място в тефтерите си.

Докато се разтапя в устата ви, този десерт ще погали нежно всичките ви сетива.

Казано с други думи, просто няма начин да не ви хареса. Освен всичко друго, този невероятен десерт се приготвя изключително лесно и не отнема много време.

Това също е от огромна важност за съвременната жена, която се разкъсва между множеството служебни и лични задължения.

 

Кремът наистина става много пухкав, ароматен и нежно галещ сетивата.

Ако вече си представяте как се топи в устата ви, набавете си необходимите продукти и се захващайте с приготвянето му.

 

Ето какво ви е необходимо за този вкусен френски крем:

4 с.л.

нишесте

400 мл. прясно мляко

2 яйца

1/2 ч.ч. захар

Първото, което е нужно да направите, е да разбъркате нишестето с половината от захарта. След това добавете към тях предварително разбитите яйца и разбъркайте много хубаво. Целта е да не остане нито една буца. Останалата част от захарта се добавя към прясното мляко. Сложете двата продукта в подходящ съд и след това на котлона.

Когато млякото кипне, вземете черпак и сипвайте от него по малко към сместа с нишестето, яйцата и захарта. Добавянето на млякото трябва да става при непрекъснато бъркане и на тънка струйка, за да не се пресекат яйцата.

След това върнете цялата смес обратно в съда на котлона, намалете на най-ниската мощност и оставете да покъкри, докато се сгъсти, като отново бъркате постоянно. Разлейте крема в подходящи купички или чашки и го оставете да се охлади. Най-вкусен ще е, ако го оставите поне за няколко часа в хладилника, за да се охлади добре.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft