Като варя яйца слагам по 1/2 лъжичка във водата и после черупката сама пада! Край на накъсания белтък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Като варя яйца слагам по 1/2 лъжичка във водата и после черупката сама пада! Край на накъсания белтък:
65490
Снимков материал: pixabay.com
Като варя яйца слагам по 1/2 лъжичка във водата и после черупката сама пада! Край на накъсания белтък:

Навремето беленето на варени яйца ми костваше много време и нерви. Сигурно и на вас ви е идвало да метнете всичко в кофата, когато белтъкът се бели заедно с черупката и накрая оставате не с цяло, а с половин яйце.

Съвсем наскоро научих за един лесен начин за белене на яйца , който улеснява живота многократно. С този ценен съвет черупката буквално пада сама от яйцето, а за беленето на яйцата за салатата ще отделите не повече от минута.

белене на яйце

И така, ето какво трябва да направите:

Изсипете такова количество вода в съда, в който ще се варят яйцата, че да покрива яйцата отгоре с няколко сантиметра.

Разтворете 0,5 чаена лъжичка сол и 0,5 чаена лъжичка сода за хляб във водата и сложете яйцата вътре.

варене на яйца със сода

Варете яйцата до 10 минути. Когато са достатъчно охладени, внимателно ги почукайте по цялата площ. След това просто издърпайте черупката и тя сама ще се отдели от белтъка.

Половин чаена лъжичка сол и сода за хляб ще направят беленето на яйца в любимото ви занимение в кухнята!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft