Като го пека, затварям прозорците, за да не усети съседката - веднага ще се изтърси на гости! Не...
22 Декември 2016
653491
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Има стотици рецепти за десерти с ябълки , но този ябълков сладиш удря право в сърцето! Ще бъде достоен завършек на всеки празник, а в съставките и приготвянето му няма нищо сложно.
Съставки:
200 гр. брашно
125 гр.
масло
5 яйца
200 гр. захар
щипка сол
1 пак. ванилена захар
3 ч.л. бакпулвер
3 с.л. течна сметана
200 гр. заквасена сметана
1 с.л. пудра захар
600 гр. ябълки
Приготвяне:
- Стрийте маслото, щипка сол, 125 гр. захар и ваниловата захар в купа.
- Добавете 3 яйца наведнъж. След това на части прибавете пресятото брашно с бакпулвера. Прибавете течната сметана и замесете тесто. Разпределете го в тавичка, намазана с масло или олио.
- Почистете ябълките от кората. Нарежете ги на 4 парчета и отстранете сърцевината. Залейте ги с лимоновия сок. Поставете ябълките върху тестото и леко ги натиснете. Пъхнете сладкиша във фурната, предварително загрята до 180 градуса, и печете в продължение на около 12 минути.
- В отделна купа смесете заквасената сметана, 2-те яйца и останалата захар.
- Извадете сладкиша от фурната. Залейте със сметановата смес и печете още 50 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари