Като го пека, затварям прозорците, за да не усети съседката - веднага ще се изтърси на гости! Не я виня - божествена вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като го пека, затварям прозорците, за да не усети съседката - веднага ще се изтърси на гости! Не я виня - божествена вкусотия!
Като го пека, затварям прозорците, за да не усети съседката - веднага ще се изтърси на гости! Не...
653491
Като го пека, затварям прозорците, за да не усети съседката - веднага ще се изтърси на гости! Не я виня - божествена вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има стотици рецепти за десерти с ябълки , но този  ябълков сладиш  удря право в сърцето! Ще бъде достоен завършек на всеки празник, а в съставките и приготвянето му няма нищо сложно.

Съставки:

200 гр. брашно

125 гр.

масло

5 яйца

200 гр. захар

щипка сол

1 пак. ванилена захар

3 ч.л. бакпулвер

3 с.л. течна сметана

200 гр. заквасена сметана

1 с.л. пудра захар

600 гр. ябълки

Приготвяне:

  1. Стрийте маслото, щипка сол, 125 гр. захар и ваниловата захар в купа.
  2. Добавете 3 яйца наведнъж. След това на части прибавете пресятото брашно с бакпулвера. Прибавете течната сметана и замесете тесто. Разпределете го в тавичка, намазана с масло или олио.
  3. Почистете ябълките от кората. Нарежете ги на 4 парчета и отстранете сърцевината. Залейте ги с лимоновия сок. Поставете ябълките върху тестото и леко ги натиснете. Пъхнете сладкиша във фурната, предварително загрята до 180 градуса, и печете в продължение на около 12 минути.
  4. В отделна купа смесете заквасената сметана, 2-те яйца и останалата захар.
  5. Извадете сладкиша от фурната. Залейте със сметановата смес и печете още 50 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft