Като кекс ама с ябълки и канела, цялата къща ухае и няма шанс да устоиш на този сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като кекс ама с ябълки и канела, цялата къща ухае и няма шанс да устоиш на този сладкиш
Като кекс ама с ябълки и канела, цялата къща ухае и няма шанс да устоиш на този сладкиш
79376
Като кекс ама с ябълки и канела, цялата къща ухае и няма шанс да устоиш на този сладкиш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пайът никога не престава да бъде символ на домашен уют и нищо не може да ароматизира дома ви както печените ябълки . Ябълките в тестото му придават нежност и го правят сочен, а най-бързият начин да се уверите в това е да приготвите шарлота . Една от най-простите рецепти, но не може да се каже, че е единствена по рода си.

Богатият кремообразен сладкиш твърде много прилича на кекс. И въпреки това рецептата остава съвсем проста.

Съставки

олио 250 гр

захар 250 гр

яйце 4 бр

Сол 0,5 ч.л

Бакпулвер 1 ч.л

Пшенично брашно 300 гр

ванилия 1 супена лъжица 

ябълки 1 кг

Лимонов сок 2 супени лъжици

Канела 1 ч.л

Пудра захар на вкус

 

Подготовка

Загрейте фурната и пригответе ябълките: обелете ги, изрежете сърцевината и нарежете на не много големи парчета. Налейте лимонов сок върху плодовете и разбъркайте.


Пригответе тестото: смесете 250 г омекотено масло с два вида захар и сол, разбийте. След това добавете яйцата едно по едно, докато разбивате


Пресейте брашното в течна смес и омесете тесто. След това добавете ябълките и разбъркайте добре.


Поставете ябълковото тесто върху тава, постлана с намаслен пергамент и печете на 180 градуса за 20-30 минути. Когато сладкишът е готов, по желание се украсява с пудра захар.

Нямате нужда от дълбок съд, дори тава за печене ще свърши работа. Моля, имайте предвид, че не е необходимо ябълките да се излагат и да се заливат с тесто, по-добре е веднага да се смесят в него. Консистенцията на ябълковия пай е мека, но доста плътна, така че трябва да бъде придружена от нещо леко и млечно, като кисело мляко или сладолед. И последно нещо, което трябва да знаете за тази проста рецепта за домашно печиво : тя работи също толкова добре с круши.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft