Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези 3 неща - от първото до десерта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези 3 неща - от първото до десерта:
Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези 3 неща - от първото до десерта:
5465
Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези 3 неща - от първото до десерта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

След Великден обикновено в хладилника остава цяла купа боядисани яйца, които вече не знаем какво да правим. Обичайните салати и закуски все някога омръзват, но пък ни е жал да изхвърлим красивите писани яйчица в кофата.

Е, ние също не обичаме разхищението, затова ви предлагаме да приготвите три вкусни блюда с варени яйца - от предястието до десерта!

ПАСТЕТ ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

Продукти:

Варени яйца - 3 бр.

Орехи (печени) - 1/3 чаша

Лук (голяма глава) - 1 бр.

Растително масло - 2 супени лъжици

Майонеза или заквасена сметана - 1 супена лъжица

Горчица - 1 ч.л.

Сол, черен пипер - на вкус

Приготвяне:

1. Нарежете лука и го запържете.
2. Счукайте ядките.
3. Смесете всички съставки и пасирайте до гладка смес.

Френски бисквити (sablés)

Тези богати, маслени бисквити са известни със своята отлична текстура на тестото. А добавянето на накълцани, твърдо сварени жълтъци към тях ще ги направи още по-богати и ще добави нежност към тяхната текстура.

Ще ви трябват: 2 сварени жълтъка, 0,5 чаши пудра захар, 200 г меко масло, 1/4 ч.л. сода и 1 ч.л. оцет (може да се използва половин пакетче бакпулвер), 1,5 чаши брашно

Приготвяне: Смелете два сварени жълтъка с 0,5 чаши пудра захар. Добавете 200 г меко масло, 1/4 ч.л. сода (загасете в лъжица оцет), 1,5 чаши брашно. Смесете всичко, оформете от тестото фитил. Разделете го на 7 части, от които оформете 7 плоски бисквити. Поставете ги върху тавичка, покрита с хартия за печене, и набодете с вилица. 

Печете на 10 С за 10-15 минути.

 

Яйца по шотландски

Елементарно, Уотсън! Какво ще кажете за твърдо сварени яйца в кайма? 

Просто обелете няколко твърдо сварени яйца, след това ги увийте хубаво в предварително овкусена кайма.

Панирайте в галета и изпържете в добре загрято олио или пригответе по-здравословния вариант - на фурна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft