Като ми пратят прясно месо от село, веднага меля на кайма и затварям в буркани - издържа с години БЕЗ хладилник!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като ми пратят прясно месо от село, веднага меля на кайма и затварям в буркани - издържа с години БЕЗ хладилник!
Като ми пратят прясно месо от село, веднага меля на кайма и затварям в буркани - издържа с години...
9744
Източник: За Жената
Като ми пратят прясно месо от село, веднага меля на кайма и затварям в буркани - издържа с години БЕЗ хладилник!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Каймата в буркани издържа години без хладилник - винаги така процедирам, когато получа от село прясно месце. Предлагам ви моята рецепта за консервиране на месо за зимата.

Пригответе го по този начин и винаги ще имате готова кайма, когато искате да приготвите нещо, а не ви се ходи до магазина. Ето какво ви трябва:

Кайма в буркани - рецепта

Продукти:

  • 1,5 кг свинска кайма
  • 1 супена лъжица свинска мазнина
  • 1,5 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Разтопете мазнината в тиган и запържете каймата до промяна на цвета.

Посолява се и се запържва за 10 минути. Приберете го веднага в буркани, докато е още топла. Избършете горната част на бурканите с оцет и ги затворете с чисти капаци.

кайма в буркани

Снимка: YouTube

Бурканите се поставят в тенджера под налягане и се заливат с 1 литър гореща вода. Затворете капака и регулирайте температурата на 120 градуса.

Сложете на огъня и варете 90 минути от момента на завиране (достигане на температурата). След това ги извадете и ги оставете да изстинат.

кайма в буркани

Снимка: YouTube

Успех!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft