Като ми се дояде сладичко, разбивам 5 белтъка и пека най-вкусното и крехко руло на света! Всяка хапчица е празник:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като ми се дояде сладичко, разбивам 5 белтъка и пека най-вкусното и крехко руло на света! Всяка хапчица е празник:
Като ми се дояде сладичко, разбивам 5 белтъка и пека най-вкусното и крехко руло на света! Всяка...
9443
Като ми се дояде сладичко, разбивам 5 белтъка и пека най-вкусното и крехко руло на света! Всяка хапчица е празник:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Случва се да ви се прииска нещо сладко, а да не ви се ходи до магазина. В такива случаи и аз не тичам до сладкарницата, а вземам необходимите съставки от хладилника и приготвям фантастично руло от белтъци . Повярвайте, няма да намерите такава сладост в нито един магазин .

Вместо сладко от горски плодове могат да се използват и пресни плодове, тъй като летният сезон позволява. Например, опитайте се да пасирате касис или малини и да добавите захар и нишесте към пюрето от горски плодове. Разбира се,  рулото безе с шамфъстък  и плодов пълнеж ще се получи невероятно! Ето необходимите продукти за Руло меренг с ягоди и шам-фъстък:

руло меренг

Руло-меренг с плодове и шамфъстък

Продукти:

  • белтъци - 190 гр. (от около 5 средноголеми яйца)
  • лимонена киселина -1 щипка
  • сол - 0,25 ч.л.
  • захар - 250 гр.
  • нишесте - 25 гр.
  • крема сирене - 150 гр.
  • сметана - 100 мл
  • пудра захар - 20 гр.
  • сладко от ягоди - 100 гр.
  • шам-фъстъци - на вкус

Приготвяне: 

Нека първо приготвим меренга. Разбийте белтъците с лимонената киселина и солта. Добавете захарта и продължете да разбивате. След това добавете нишесте и разбийте до пухкава бяла маса.

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене и върху нея разпределете равномерно белтъците. Пече се половин час на 150°C.

Докато меренгът се пече, направете крема. Разбийте крема сиренето със сметаната, след което добавете пудрата захар и разбийте всички съставки. Поставете крема в хладилника за 30 минути.

Извадете меренга от фурната и намажете с крема. Отгоре шприцовайте ленти сладко и внимателно навийте на руло. Намажете го с останалия крем и поръсете с нарязан шамфъстък.

руло от белтъци

Да ви е сладко!

Ето и видео с подробната рецепта:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft