Издълбавам, слагам малко пиленце, заливам със сосче, поръсвам кашкавалче и пека. Най-голямата френска вкусотия в хлебче!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Издълбавам, слагам малко пиленце, заливам със сосче, поръсвам кашкавалче и пека. Най-голямата френска вкусотия в хлебче!
Издълбавам, слагам малко пиленце, заливам със сосче, поръсвам кашкавалче и пека. Най-голямата...
6884
Издълбавам, слагам малко пиленце, заливам със сосче, поръсвам кашкавалче и пека. Най-голямата френска вкусотия в хлебче!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пиле жулиен е сред най-деликатните на вкус и известни френски ястия. Днес ви предлагаме да го приготвим заедно, но ще го поднесем по изключително атрактивен начин - в топла питка! Толкова е вкусно, че няма да спрете, докато не свърши и жулиенът , и питката! Ето и рецептата за жулиен в питка :

Жулиен в питка

Продукти:

2 кръгли питки

5 средно големи гъби

1 пеперуда пилешко филе

100 гр.

кашкавал или полутвърдо сирене

400 мл прясно мляко

4 с.л. брашно

30 гр. масло

сол - на вкус

щипка бял пипер

жулиен в питка

Приготвяне:

 Нарежете пилешкото филе на малки кубчета. Почистете гъбите и нарежете и тях на кубчета. Настържете кашкавала.

Запържете филетата с малко олио.

Запържете гъбите отделно.

Пригответе соса Бешамел. В загрята касерола разтопете маслото, добавете брашното и разбъркайте хубаво, докато се запече леко брашното. Добавете бавно млякото, непрекъснато бъркайки, за да не се образуват бучки. Накрая овкусете с черен пипер и сол. Сосът е готов.

Извадете средата от питките. Намажете вътрешността със соса.

Поставете на дъното ред от пилешкото филе, след това подправете със сол и още сос. Отгоре сложете от гъбите, отново залейте със соса. Отгоре поръсете обилно с кашкавал.

Запечете във фурната за 15 минути при 190 ° С.

Приятен апетит!

Идея: По желание може да приготвите жулиена и във франзела - за целта нарежете франзелата на цилиндрични резени с размер около 7-8 см, след което ги потопете в мляко и притиснете отгоре със стъклена чаша, малко по-малка от диаметъра на франзелата. Ще се получат отверстия, които да запълните с приготвения жулиен. Изглежда много красиво!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft