Като ни поканят на гости, все питам: Ще има ли от бохчичките? Не знам с какво ги пълни, но са...
11 Октомври 2016
28170
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Чудите ли се какво да приготвите на следващото парти за гостите? Ако не ви хрумва нищо, ние имаме супер идея: напълнете традиционните палачинки с вкусна плънка от нарязани гъбки и кашкавал , а след това оформете като малки подаръчета! Със сигурност гостите няма да останат равнодушни! А и е супер лесно:
Продукти:
400 гр. гъби
1 глава лук
70 мл сметана
70 гр.
кашкавал
50 гр. масло
1 яйце
1 чаша прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
120 гр. брашно
1/3 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. захар
Приготвяне:
- Почистете и измийте гъбите, нарежете и ги запържете в масло, след това добавете нарязания на ситно лук, запържете леко и него, посолете, добавете черен пипер и оставете да къкри, докато омекне.
- Изсипете вътре сметаната и задушавайте в продължение на 5 минути. Добавете нарязаните зеленчуци и поръсете с настърган кашкавал.
- Сега пригответе тестото за палачинки. За да направите това, загрейте млякото, добавете 20 г масло, захар, сол и яйце. Разбийте хубаво с телена бъркалка, след това добавете брашното и бакпулвера. Разбийте много добре и изпържете от сместа палачинки.
- Върху всяка палачинка сложете по малко от плънката, отгоре съберете палачинката на бохчичка/торбичка и вържете със стрък зелен лук.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари