Като нямам време за еклери, правя тази Еклерова кремпита - отхапваш нежното тесто и потъваш в пухкавия крем! Божествена:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като нямам време за еклери, правя тази Еклерова кремпита - отхапваш нежното тесто и потъваш в пухкавия крем! Божествена:
Като нямам време за еклери, правя тази Еклерова кремпита - отхапваш нежното тесто и потъваш в...
131009
Като нямам време за еклери, правя тази Еклерова кремпита - отхапваш нежното тесто и потъваш в пухкавия крем! Божествена:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Еклери - върховното кремообразно удоволствие, което кара душата ти да запее доволно! Но си е доста пипкава работа да ги приготвиш у дома, а не навсякъде са толкова вкусни като домашните. Днес ще ви улесним, като ви предложим да си направите супер лесна и размазващо вкусна торта Еклер .

Оригиналното име на този сладкиш е торта Карпатка , а резултатът е фино, нежно и пухкаво удоволствие от еклерово тесто и домашен ванилов крем! Ето и рецептата за тази лесна еклерова кремпита :

Еклерова кремпита

Продукти:

За тестото:

80 г масло

120 г вода

1/2 ч.л.сол

150 г брашно

1 ч.л.захар

120 г прясно мляко

4 яйца

За крема:

180 г масло

2 яйца

50 г нишесте

500 мл прясно мляко

150 г захар

1 ванилова захар

торта Еклер

Приготвяне:

Приготвяне на тестото:

Извадете предварително маслото от хладилника. Трябва да омекне добре.

Смесете млякото и водата. Към тях добавете солта, захарта и маслото. Сложете на огъня и оставете сместа да заври.

Пресейте брашното и го изсипете наведнъж във вряща смес. Започнете да бъркате енергично и непрекъснато, докато тестото добие еднородна консистенция и започне да се отлепя от стените на тенджерата и да оформя топка.

Свалете от котлона и прехвърлете тестото в удобен съд. Когато се охлади малко, разбийте първото яйце в него. Старателно разбъркайте с шпатула, докато се усвои цялото яйце. Така добавете всички яйца, едно по едно, като след всяко добавяне разбивате с шпатула или миксер.

Сложете хартия за печене в кръгла форма и изсипете половината тесто вътре. Поставете във фурната, която първо сте включили да загрее на 180 °. Печете блата за половин час. Повторете с втория блат

торта карпатка

Приготвяне на крема:

Докато правите блатовете, загрейте млякото леко. Смесете всички останали съставки, изброени по-горе, и изсипете вътре топлото мляко.

Поставете отново на печката и варете, докато се получи гъст крем. След това дръпнете от котлона, разбъркайте 30 секунди и отново върнете на огъня. Варете още една минута, като непрекъснато бъркате.

Прехвърлете крема в подходящ съд и когато изстине, добавете в него мекото масло и ванилията. Разбийте до пухкава смес.

Оформяме тортата:

Намажете долната кора с целия приготвен крем и покрийте с втората кора. Поставете в хладилника за няколко часа.

Преди поднасяне поръсете готовата торта с пудра захар.

По желание може да добавите шоколад или плодове върху крема - става и красиво, и вкусно!

торта карпатка с шоколад

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft