Като нямам грам време, вадя 3 продукта от хладилника и спретвам тази Баница със сирене за 10 минути - рецепта-спасение!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като нямам грам време, вадя 3 продукта от хладилника и спретвам тази Баница със сирене за 10 минути - рецепта-спасение!
Като нямам грам време, вадя 3 продукта от хладилника и спретвам тази Баница със сирене за 10...
133531
Като нямам грам време, вадя 3 продукта от хладилника и спретвам тази Баница със сирене за 10 минути - рецепта-спасение!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от онези рецепти, които всеки трябва да знае, защото се приготвя много лесно, бързо, не се цапат много съдовете, а за кратко време се получава едно много вкусно ястие - баница със сирене . Приготвя се в тава на котлона, така че дори не е нужно да включвате фурната. Ето какво ви трябва:

лесна баница на тиган

Баница от 3 продукта за 10 минути

Продукти: 

3 яйца

1 малка лъжичка сол

1 чаена лъжичка червен сладък пипер на прах

100 г сирене чедър, но можете да използвате и всяко сирене по избор или смес

2 готови кори за баница или повече, ако са тънки, като тези за баклава

Приготвяне:

И така основните 3 съставки са яйца, извара и кори за баница.

В дълбока купа счупете три големи яйца, посолете с малка лъжичка сол и подправете с малка лъжичка червен пипер на прах. Разбийте добре с телена бъркалка или вилица, докато съставките станат гладки.

яйца в купа

Към разбитите яйца добавете настърганото сирене чедър или друго по ваш избор (става чудесно и с кашкавал). Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато сиренето се разпредели и поеме от яйцата.

яйца с кашкавал

След това вземете и накъсайте с ръце в сместа две-три и повече готови пресни кори за баница или баклава, зависи колко са големи и тънки. Накъсайте ги с ръце на по-малки парчета или произволно.

кашкавал в яйца

смес с кори за баница

Разбърквайте от време на време, за да прецените колко кори са ви достатъчни. Трябва да попият в яйцата и да се получи плътна, компактна смес. Ако печете баницата във фурната, трябва да я включите да загрява на 180-200 градуса, а печенето в тиган става много по-бързо.

бъркана баница

смес баница

Тиганът се намазва с малко олио по дъното и страните, след което се изсипва цялата смес от яйца, сирене и кори. Разстелете я равномерно и я заравнете. Сложете да се пече на умерен-слаб огън, похлупена, за 5 минути.

баница в тиган

баница на тиган печене

Използвайте шпатула, за да повдигнете баницата, за да проверите дали е готова отдолу. Ако има хубав златистокафяв цвят, време е да я обърнете с помощта на голяма чиния. 

баница под капак

баница в тиган

След това я запечете от другата страна, покрита, за още 5 минути. 

баница на тиган

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft