Като няма бисквити, слагам каквото има в шкафа! Крем торта без печене - пухкаво-хрупкава и невероятно вкусна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като няма бисквити, слагам каквото има в шкафа! Крем торта без печене - пухкаво-хрупкава и невероятно вкусна:
Като няма бисквити, слагам каквото има в шкафа! Крем торта без печене - пухкаво-хрупкава и...
7173
Като няма бисквити, слагам каквото има в шкафа! Крем торта без печене - пухкаво-хрупкава и невероятно вкусна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за тази фантастична торта без печене дойде сама един ден, когато много ни се ядеше бисквитена торта, но в шкафа не открих нито едно пакетче. За сметка на това имаше няколко опаковки от любимите на децата солени крекери (рибки).

Тъй като не ми се ходеше до магазина, реших да рискувам... и взе че се получи!

Сега правя тази торта с крекери всеки уикенд, защото просто я обожаваме - хем мекичка, хем хрупкава, хем сладичка, хем съвсем доловимо солена - ако мислите, че солените крекери ще объркат работата, много грешите! Тяхната соленост приятно допълва сладостта на останалите продукти.

Ето и рецептата за вкусната крем торта Разкош :

Крем торта Разкош с крекери

Продукти:

400 г крекери (солени рибки или подобни, но с не много изразен солен вкус)

250 г захар

500-600 г заквасена сметана с 20% масленост

2-3 с.л. желатин

200 мл вода

какао за поръсване

Приготвяне:

Залейте желатина с вода и го оставете настрана да набъбне.

Вземете купа и сложете в нея заквасената сметана.

Добавете захарта и объркайте със силиконова шпатула.

Разтопете набъбналия желатин на водна баня, без да го оставяте да кипне.

Изсипете разтопения желатин в заквасената сметана, след като предварително сте го объркали с няколко супени лъжици от сметаната. Разбъркайте старателно.

Сега добавете крекерите директно към тази маса. Разбъркайте отново и оставете в покой за няколко минути.

крекери рибки

Покрийте правоъгълната стъклена форма с фолио, което ще улесни изваждането на тортата.

Сега прехвърлете масата във формата и я заравнете.

Покрийте горната част с прозрачно фолио или найлонов плик и поставете в хладилник за 40-50 минути, така че да стегне хубаво.

Извадете готовата торта от хладилника и отстранете фолиото.

Обърнете с помощта на широка чиния и отстранете и долното фолио.

крем торта с крекери

Поръсете десерта с какао, а защо не и с разтопен шоколад - украсата е по желание!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft