Баница без кори ? Да, защо не! И то не бъркана, каквато вече сме ви показвали и която прилича повече на солен кекс, а истинска вкусна и пухкава баничка със сирене , само че с юфка! Ако още не сте опитвали това изкушение, непременно си го пригответе у дома за семейната закуска. Ще очарова и мало, и голямо.
Баница с юфка
Продукти:
200 гр.юфка (най-добре домашна)
4 яйца
1 ч.ч.кисело мляко
1 к.ч.прясно мляко
5 гр.бакпулвер
200 гр.сирене
70 гр.краве масло
Приготвяне:
Първо пригответе плънката. В дълбока купа разбийте яйцата. Към тях прибавете киселото и прясното мляко.
Натрошете сиренето (може и да го настържете), след което го добавете към останалите продукти, заедно с бакпулвера.
Разбъркайте сместа за плънката добре, след което изсипете вътре и юфката.
Разбъркайте внимателно, за да попие юфката хубаво цялата плънка.
Накрая добавете и разтопеното краве масло.
Прехвърлете сместа в намазнена тава.
Изпечете както обикновено - в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар.
Да ви е сладко!