Бяло-черното руло се прави лесно и не изисква някакъв сериозен опит за приготвянето му.
Но е доста ефектно при поднасянето му с кафе или капучино. За хората, които избягват да употребяват захар, имаме специално предложение – Стевия.
Съставки
Яйца – 3 бр.
Брашно – 2 супени лъжици
Какао – 2 супени лъжици
1 пакетче бакпулвер или 1 равна лъжичка сода
Пудра захар – 2 супени лъжици
Бял крем:
Разбита извара – 200 гр
Масло – 100 грам
Пудра захар – 2 супени лъжици
Допълненително:
Пудра захар и канела – 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците и се бият с пудрата захар. Добавят се към сухите съставки плюс жълтъците. Изсипва се тестото в четвъртита или продълговата тавичка (моята е продълговата – 16/26 см) за печене с хартия върху нея и се заглажда. Пече се при 200 градуса за 10-12 минути.
Обърнете изпечената кора върху чиста кърпа и отделете внимателно хартията, като я навлажните. Навийте кората заедно с кърпата на руло и оставете да изстине. Смесете съставките за белия крем, развийте кората и намажете. Навийте пак на руло и оставете в хладилника да се изстуди.
Охладеното руло нарежете на парчета, поръсете с пудра захар и канела и поднесете.