Като си спомних хрупкавата й коричка, пак се размечтах! Кралицата на коледната трапеза става лесно, даже за профани като мен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като си спомних хрупкавата й коричка, пак се размечтах! Кралицата на коледната трапеза става лесно, даже за профани като мен:
Като си спомних хрупкавата й коричка, пак се размечтах! Кралицата на коледната трапеза става...
21912
Като си спомних хрупкавата й коричка, пак се размечтах! Кралицата на коледната трапеза става лесно, даже за профани като мен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С приготвянето на цяла патица  не се заема всяка домакиня, защото много погрешно смятат, че птицата ще се сготви трудно и ще има  специфична миризма . Класическа  патица с ябълки  е ястие, което доказва точно обратното: ароматна, мека, препечана и с много вкусно месо!

Съставки:

1 патица

500 гр. ябълки

сол и черен пипер на вкус

1 лимон

Приготвяне:

  1. Изстискайте сока от лимона, добавете сол и черен пипер.
  2. Измийте птицата, подсушете и натрийте с лимонената смес, след което оставете да се маринова за 1 час.
  3. Обелените ябълки нарежете на големи парчета, извадете сърцевината. Напълнете патицата с ябълки и зашийте с дебел конец.
  4. Облийте крилата с фолиото, така че да не изгорят. Намажете тавичката с олио и поставете отгоре птицата, след което пъхнете във фурната и печете в продължение на 2 часа. Печете на 200 градуса.
  5. От време на време поливайте патицата с отделения при печенето сок. Един час преди края на готвенето намалете температурата на 180 градуса, а половин час преди края отстранете фолиото.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft