Като си спомних хрупкавата й коричка, пак се размечтах! Кралицата на коледната трапеза става...
8 Декември 2016
21912
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
С приготвянето на цяла патица не се заема всяка домакиня, защото много погрешно смятат, че птицата ще се сготви трудно и ще има специфична миризма . Класическа патица с ябълки е ястие, което доказва точно обратното: ароматна, мека, препечана и с много вкусно месо!
Съставки:
1 патица
500 гр. ябълки
сол и черен пипер на вкус
1 лимон
Приготвяне:
- Изстискайте сока от лимона, добавете сол и черен пипер.
- Измийте птицата, подсушете и натрийте с лимонената смес, след което оставете да се маринова за 1 час.
- Обелените ябълки нарежете на големи парчета, извадете сърцевината. Напълнете патицата с ябълки и зашийте с дебел конец.
- Облийте крилата с фолиото, така че да не изгорят. Намажете тавичката с олио и поставете отгоре птицата, след което пъхнете във фурната и печете в продължение на 2 часа. Печете на 200 градуса.
- От време на време поливайте патицата с отделения при печенето сок. Един час преди края на готвенето намалете температурата на 180 градуса, а половин час преди края отстранете фолиото.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари