Кафе-торта на бърза ръка с вкус на Тирамису - божествен аромат и мека структура, която се топи на езика:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кафе-торта на бърза ръка с вкус на Тирамису - божествен аромат и мека структура, която се топи на езика:
Кафе-торта на бърза ръка с вкус на Тирамису - божествен аромат и мека структура, която се топи на...
26327
Кафе-торта на бърза ръка с вкус на Тирамису - божествен аромат и мека структура, която се топи на езика:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво по-хубаво към сутрешното кафе от парченце сочна торта с вкус на кафе ? Този изумителен и бърз десерт напомня много любимото на всички Тирамису, а се приготвя изключително лесно. Предлагаме ви да го опитаме заедно - ето рецептата за перфектният кафе-сладкиш с вкус Тирамису :

Кафе-торта с вкус Тирамису

Продукти:

3 яйца

100 грама кисело мляко с 2,5% масленост

200 грама захар

200 грама брашно

20 грама разтворимо кафе

100 грама масло

200 грама заквасена сметана

60-80 грама пудра захар

1 ч.л.лъжичка сода

оцет

Приготвяне:

В киселото мляко на стайна температура разтворете 3 чаени лъжички кафе и оставете да престои 20 минути.

кафе с мляко

През това време разбийте яйцата, докато се образува пищна пяна. Яйцата също трябва да бъдат извадени предварително от хладилника. След това добавете към тях захарта. Включете миксера на най-високата скорост и разбийте още три минути. Добавете омекналото масло, млякото с кафето, брашното и разбийте всичко заедно.

тесто за кекс

Накрая добавете содата, угасена с малко оцет.

бъркане на тесто

Прехвърлете тестото в покрита с хартия за печене тавичка или форма и печете в загрята на 160-170 градуса фурна до готовност.

Проверете с дървена пръчица.

кексово тесто

Докато блатът изстива, пригответе крема.

блат за сладкиш

В заквасената сметана на стайна температура разтворете останалото кафе и пудрата захар.

сметанов крем

Разбъркайте и оставете да престои половин час, така че захарта и кафето да се разтворят.

крем за торта

Разрежете блата по дължина на две части и ги намажете с два слоя от крема.

торта с крем

На всеки слой дайте четвърт час, за да се абсорбира достатъчно, след което нанесете втория. Съединете блатовете и намажете тортата с останалия крем.

Украсете десерта с настърган шоколад или нарязани орехи, а може и със захаросани плодове.

Преди да я поднесете, оставете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за цяла нощ.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft