Качамак с картофи
4 Юни 2013
67564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Щом са готови, се изваждат и намачкват на пюре, след което се връща водата, в която са врели, и се разбърква много добре. Овкусява се със сол и черен пипер, а по желание - с други подправки (чубрица, риган, мащерка, нарязан магданоз и пр.). Добавя се толкова брашно, колкото да достигне гъстотата на качамак и се бърка непрекъснато. Готовата смес се прехвърля в намазан с масло и поръсен с галета огнеупорен съд, поръсва се с разтопеното масло и с настъргания кашкавал (сирене) и се запича до порозовяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари