Каша от спанак

22 Декември 2011
14243
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Спанакът се почиства и измива.
Сварява се в малко кипяща подсолена вода.
След което се изцежда водата и спанакът се пасира.
Брашното се изпържва до златист цвят.
Прибавя се спанакът и се разрежда с вода (за предпочитане тази от варенето на спанака).
Бърка се с дървена лъжица или тел на огъня.
Като поври 5-6 минути, се отстранява.
Прибавя се малко чесън за вкус.
При сервиране се наръсва с настъргано сирене, млени орехи или прясно изпечени крутони.
Бележки:
По същия начин се приготвя каша от коприва, киселец, лапад и лобода.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари