Маята се разтваря в 1 ч.ч. от прясното мляко. Добавят се щипка, сол, щипка захар и малко от брашното, така че да се получи кашица. Оставя се на топло да шупне. Брашното се пресява в голяма купа, в средата му се оформя кладенче. Вътре се добавят: яйцата, солта, захарта, останалото топло мляко и накрая - активираната и шупнала мая. Замесва се меко тесто и се оформя на топка. Оставя се да втасва на топло, покрито с кърпа, докато увеличи обема си двойно. Втасалото тесто се разделя на топки и всяка се разточва на кръгла кора (около 3-4 мм). От нея се режат триъгълници, в широкия край на които се слага по малко от плънката (приготвена от разбитите настърган кашкавал яйца). Триъгълниците се завиват към тесния край, така че да се получи рогче или кифличка. Подреждат се в намазнена тавичка на разстояние една от друга. Намазват се с разбито яйце и се поръсват с още малко настърган кашкавал. Оставят се да втасат още малко в тавата, след което се пекат в загрята предварително силна фурна до зачервяване.
Кашкавалени кифлички
14 Януари 2014
16041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари