Ако вечер обичате да похапвате чипс или крекери, тогава най-вероятно сте търсили домашни аналози на любимите си снаксове повече от веднъж . Има много опции, но е изключително трудно да се намери полезен и вкусен сред тях. Кашкавалените пръчици определено ще бъдат един от тях.
Солетките се готвят много бързо и също толкова бързо се превръщат в любимото ви ястие. Всеки кашкавал е подходящ за тях. Добавяйки различни билки и подправки, всеки път ще придобивате нов вкус. Тази хрупкава закуска с вкус на кашкавалче ще ви накара да забравите за други вредни закуски. Побързайте да започнете да готвите с нас!
Съставки
кашкавал 250 гр
Пшенично брашно 200 гр
Масло 110 g
сметана 6 с.л.
Розмарин 0,5 ч.л.
Мащерка 0,5 ч.л.
Млян червен пипер 0,5 ч.л.
Сол 1 ч.л.
Подготовка
Настържете сиренето на едро ренде и го смесете с ситно нарязани билки. След това добавете към него брашно, сол и черен пипер. Използвайте пасатор, за да смелите съставките в хомогенна маса.
Добавете омекотено масло и сметана към сместа от кашкавал и замесете до стегнато тесто. Добавете повече брашно, отколкото е посочено в съставките, ако е необходимо.
Разточете тестото с точилка и нарежете на тънки ивици. Поставете солетките върху лист за печене, застлан с пергамент, и печете около 10 минути във фурна, загрята до 200 ° C.
Сервирайте охладено предястие с кашкавал на масата , с любимите си сосове и напитки. Солетите може да се използва и за украса на крем супи или като част от салати.