Тази бърза закуска , която ви предлагаме днес, е не само вкусна, но и спокойно може да дадете на детето да се справи с нея. В резултат ще имате ароматни и пухкави кашкавалки , които да си похапнете сладко-сладко, докато пиете любимата си сутрешна напитка.
Кашкавалки-аламинутки на тиган
Продукти:
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
4 супени лъжици олио (2 лъжици за сместа и 2 лъжици за пържене)
3 супени лъжици извара
100 гр предварително настърган кашкавал
Приготвяне:
Разбийте яйцата и прибавете щипка сол към тях. Смесете киселото мляко със содата и добавете тази смес към яйцата. Прибавете и половината олио. Добавете брашното, изварата и настъргания кашкавал.
Загрейте останалата мазнина в тигана. Към загрятото олио добавете половин черпак от разбитата смес.
Изпържете кашкавалките до готовност от двете страни. Поднесете ги топли.