Кашкавалки на спиралки - с тях цялата фамилия е доволна и щастлива още от закуската:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кашкавалки на спиралки - с тях цялата фамилия е доволна и щастлива още от закуската:
Кашкавалки на спиралки - с тях цялата фамилия е доволна и щастлива още от закуската:
2993
Източник: gotvach.bg
Кашкавалки на спиралки - с тях цялата фамилия е доволна и щастлива още от закуската:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пухкави, уханни и мекички кашкавалки-охлювчета - това е днешното ни предложение за вкусна семейна закуска . В приготвянето им няма нищо особено, а сигурно вече имате продуктите в хладилника.

Така че да започваме - ето рецептата за най-вкусните кашкавалки на спиралки :

Кашкавалки на спиралки

Продукти:

20 гр. прясна мая (половин кубче)

500 мл прясно мляко

3 яйца

3 с.л. кисело мляко

6 с.л. олио

1 с.л. захар

1 с.л. сол

брашно - около 1 кг

За плънката:

250 гр. кашкавал

1 малко пакетче масло (125 г) за намазване

по желание - сусам

Приготвяне:

Първо активирайте маята, като я разтворите в топлото (не горещо) мляко заедно със захарта. Оставете за 10-15 минути да шупне. В по-голяма купа пресейте брашното (не цялото количество наведнъж), оформете кладенче в него и прибавете разбитите яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване), олиото, киселото и киселото мляко.

Накрая добавете активиралата се мая и замесете меко тесто, като постепенно добавяте още брашно.

Прехвърлете тестото в намаслена купа, завийте със стреч фолио и оставете настрани за 1 час да втаса.

Разделете втасалото тесто на две части, разточете всяка част на тънка правоъгълна кора върху набрашнен плот. Намажете ги с разтопеното и охладено масло, поръсете равномерно с настърган кашкавал и навийте на рула. Нарежете рулата на охлювчета с дебелина 1 пръст, наредете ги в тава постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго и ги намажете с останалото масло.

Разбийте заделения жълтък с 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио и намажете охлювчетата. Поръсете с настърган кашкавал и по желание - със сусам.

Изпечете кашкавалките в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто, за около 20-25 минути.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft