Кашкавал, паниран в бирена паста
6 Май 2012
61811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
350 г кашкавал
1 чаена чаша растително масло
2 яйца
3 супени лъжици брашно
1 чаена чаша бира
1/2 връзка магданоз
черен пипер
горчица и сол на вкус
Кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на правоъгълни парчета с дължина 7 см и широчина 2 см, които се поръсват с черен пипер. От бирата, брашното, солта, горчицата и разбитите жълтъци се приготвя кашообразна маса, която се размесва при леко разбъркване с разбитите на сняг белтъци. Парчетата от кашкавала се потапят в яйчената смес и се изпържват в сгорещеното растително масло. Отцеждат се върху домакинска хартия или салфетка. Изпържените панирани парчета кашкавал се подреждат в плато и се сервират със сос по желание, пържени картофи, прясна салата и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари