Квадратчета с артишок и сирене
22 Март 2013
3298
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 с. л. зехтин
1/3 ч. ч. накълцан лук
2-3 скилидки чесън (накълцани)
4 яйца
450 мл. мариновани сърцевини от артишок (прецедени, почистени и нарязани)
1/4 ч. ч. галета
230 гр. сирене (Швейцарско или Cheddar)
2 ч. л. сух или 2 с. л. пресен накълцан магданоз
1/4 ч. л. сушен риган
1/2 ч. л. сол
черен пипер
малко сос Табаско
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука и чесъна докато омекнат и станат прозрачни. Разбийте яйцата в купа и нарежете артишока. Прибавете останалите съставки и разбъркайте. Изсипете сместа в тавичка с размери 18х28 см. Печете 25-30 мин. при 160°С градуса. Оставете да изстине преди да нарежете на квадратчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари