Кексово тесто и настъргани ябълки - ярка симфония от вкус и мекота! Невероятен сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кексово тесто и настъргани ябълки - ярка симфония от вкус и мекота! Невероятен сладкиш:
Кексово тесто и настъргани ябълки - ярка симфония от вкус и мекота! Невероятен сладкиш:
10568
Кексово тесто и настъргани ябълки - ярка симфония от вкус и мекота! Невероятен сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мързелив сладкиш с ябълки , мек като кадифе, ароматен и изключително лесен за приготвяне - най-добрата рецепта, която всеки ще ви поиска! Авторката го е нарекла  мързелива баница с ябълки - всъщност е от рода на сладкишите с кексово тесто и плодов слой, въздушна, мека, ароматна и с неустоим вкус!

Предлагаме ви и вие да опитате най-хвалената рецепта в мрежата за ябълков сладкиш :

Мързелива баница с ябълки

Продукти: 

2 яйца

4 ябълки

100 г захар

малко канела

лимонова кора и сока от половин лимон

50 г грис

150 г брашно

1 пакетче бакпулвер

1 пакетче ванилова захар

50 мл олио

100 гр масло/маргарин

мързелива ябълкова баница

Приготвяне: 

Ябълките се измиват добре, обелват се и се настъргват на едрата страна на рендето. В по-дълбока купа разбийте яйцата с миксер, докато станат на пяна и побелеят. Към разбитите яйца добавете брашното и бакпулвера.

Към сместа добавете една ванилова захар, олиото, разтопения и охладен маргарин (масло), настърганата лимонова кора и изцедения сок от половин лимон. Разбийте добре сместа, за да се изравнят съставките в еднородна смес.

Към ябълките по желание добавете канела, поръсете ги отгоре с малко захар. Количеството захар зависи от сладостта на самите ябълки и от личния вкус. Ако са сладки, ще е достатъчно да добавите 2-3 супени лъжици захар. Разбъркайте ги с лъжица.

Разпределете половината от тестото равномерно във форма за кекс, която предварително леко сте намазнили и сте покрили с хартия за печене. Намазването е необходимо за по-лесно залепване на хартията към формата. Използвайте по-малка форма или средно голяма такава.

Разпределете цялата ябълкова плънка равномерно върху първия пласт тесто. Най-добре е първо да я нанесете с лъжица по цялата повърхност и след това да разнесете останалото. Заравнете повърхността, след което разпределете останалото тесто отгоре. Разнесете равномерно и заравнете.

Така приготвения сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. По средата на печене, някъде след 20 минути, намалете температурата на 180 градуса и изпечете "баницата" до края.

Когато изстине, поръсете мързеливата ябълкова пита отгоре с пудра захар, нарежете я на кубчета, ромбове или парчета по ваш вкус и сервирайте.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft